e-namig za mlade

23. februar 2023|Novice

Izobraževanja, razpisi, zaposlitve, prostovoljstvo, prireditve in še mnogo več v tokratnem tedenskem namigu...


  A veš?

 

 

 

 

Razpis za subvencioniranje bivanja v zasebnih študentskih domovih

Da bi povečali bivalne zmogljivosti za študentke in študente, je Ministrstvo za visoko šolstvo, znanosti in inovacije objavilo javni razpis za izbiro študentskih domov za študijsko leto 2023/2024. 

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Delavnica: “Vojna nima ženskega obraza” – Je to res?

Če ne v splošno priznanem prepričanju, da ženske v vojni “niso imele obraza”, fotografski viri pričajo drugače. Socialna akademija vabi na predavanje “Vojna nima ženskega obraza”.

 

 

 

 

Razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov 2023/2024

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2023/2024.

 

 

 

 

Odprte prijave za Kulturni bazar v letu 2023

Odprte so prijave na brezplačno strokovno usposabljanje iz kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2023, ki se bo odvilo 31. marca 2023 v Cankarjevem domu. Osrednja tema bo Ustvarjalnost za trajnostni razvoj.

 

 

 

 

Abc za bodoče nevladnike: Kako ustanoviti društvo, zasebni zavod ali ustanovo?

CNVOS vabi na delavnico z naslovom “Kako ustanoviti društvo, zasebni zavod ali ustanovo?”, ki bo četrtek, 23. 3. 2023, od 14.00 do 15.30.

 

 

 

 

Spletni seminar On The Move na temo kulturne mobilnosti in starševstva

Iz zavoda Motovila obveščajo, da mreža On The Move 7. marca 2023 med 15.00 in 16.30 organizira spletni seminar na temo starševstva in kulturne mobilnosti v EU in na mednarodni ravni.

 

 

 

 

Udeležba na Evropskem mladinskem dogodku EYE2023 s skupino MSS

Mladinski svet Slovenije vabi, da se z njimi udeležite Evropskega mladinskega dogodka (EYE2023). Osrednji dogodek Evropskega mladinskega dogodka bo potekal 9. in 10. junija v Strasbourgu, Francija.

 

 

 

 

Mednarodna kavarna

Center za mlade Domžale organizira mednarodno kavarno, na kateri boste v sproščenem vzdušju spoznali, kako na brezplačno pot po Evropi z vlakom, kako spoznati vrstnike iz drugih evropskih držav, kakšne so možnosti za prakso in prostovoljno delo v tujini ter še veliko več.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

PiNA išče pomoč v komuniciranju

PiNA išče samoiniciativno in motivirano osebo, ki bo vodji komuniciranja pomagala na področju komuniciranja in PiNO predstavljala raznolikim ciljnim skupinam.

 

 

 

 

Postani spremljevalec otrok na letovanjih

ZPM Ljubljana Moste-Polje vabi nove vzgojitelje in mlade spremljevalce, ki bi želeli spremljati otroke in mladostnike na letovanjih in taborih.

 

 

 

 

Kino Šiška išče umetniškega vodjo programa

Javni zavod Center urbane kulture Kino Šiška razpisuje eno prosto delovno mesto za delovno mesto umetniški vodja.

 

 

 

 

Festival Itn. išče člane_ice ekipe programskega odbora

Festival Itn. vabi nove člane_ice v ekipo programskega odbora festivala.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Likovni natečaj o podnebni krizi: Odpad zaklad

Prostovoljska skupina Mladi za mesto proti podnebnim spremembam, ki deluje pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže, 31. 3. in 1. 4. 2023 v Mariboru organizira dogajanje, s katerim ozavešča o problematiki podnebne krize. Že zdaj pa pripravlja likovni natečaj za mlade ustvarjalke_ce.

 

 

 

 

Odprt je poziv za prijave filmov na 9. edicijo FeKKa – Festivala kratkega filma v Ljubljani

FeKK – Festival kratkega filma v Ljubljani bo letošnji avgust že deveto leto zapored ponovno zaznamoval s skrbno izbranim svežnjem kratkometražcev aktualne domače in tuje produkcije. V tekmovalni program, poleg slovenskih kratkometražnih produkcij, zopet vabijo tudi filme iz držav celotnega Balkanskega polotoka (Albanija, BiH, Bolgarija, Hrvaška, Grčija, Kosovo, Makedonija, Črna gora, Romunija, Srbija).

 

 

 

 

Javni poziv k prijavi esejev za objavo v publikaciji SOFT Critique

Galerija Škuc poziva pisateljice_e, umetnostne zgodovinarke_je, umetnostne kritičarke_ke, umetnice_ke in vse, ki se ukvarjate s pisanjem ter poglobljenim branjem lokalnih in regionalnih umetniških praks, k oddaji esejev za publikacijo SOFT Critique.

 

 

 

 

Odprt poziv za kratke filme v sekciji Video na plaži festivala Kino Otok v letu 2023

Mednarodni filmski festival Kino Otok – Isola Cinema bo v svoji 19. izdaji med 7. in 11. junijem 2023 ponovno osvetlil filmska platna v Izoli in po Sloveniji. Dinamična in dinamitna sekcija Video na plaži bo na platno pod zvezdami in pred njega ponovno pripeljala izbor svežih udarnih kratkometražcev odprtega duha in njihove avtorje.

 

 

 

 

Razpis fundacije Mama Cash za podporo projektom na področju spodbujanja pravic žensk, deklet in transspolnih oseb 2023

Fundacija Mama Cash je 15. februarja odprla prijave za nove prijavitelje. Mama Cash podpira projekte na področju spodbujanja pravic žensk, deklet in transspolnih oseb po vsem svetu.

 

 

 

 

Razpis Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji za sofinanciranje kulturnih projektov za leto 2023

Objavljen je razpis Ameriškega veleposlaništva za leto 2023, ki je namenjen podpori projektom, ki podpirajo kulturne izmenjave ter spodbujajo kulturne vezi med ZDA in Slovenijo.

 

 

 

 

Letni mednarodni poziv za programska partnerstva Centra Rog

Center Rog vabi k prijavi na Letni mednarodni poziv za programska partnerstva Centra Rog in s tem k sooblikovanju svojega programa.

 

 

 

 

New Faces 2023: Iščejo se mladi glasbeni profesionalci

S pobudo New Faces 2023* regionalna glasbena scena izbira deset najbolj pronicljivih mladih glasbenih profesionalcev. Prijave in nominacije so odprte do 1. marca.

 

 

 

 

Natečaj: Izmenjevalnica

Za obeleženje 10. obletnice so na Rdečem križu Ljubljana pripravili natečaj za mlade ustvarjalke_ce, ki bi pripravili stajlinge iz rabljenih oblačil, te pa fotografirali za koledar Rdečega križa za leto 2024.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Slovenska filantropija vabi na uvodno izobraževanje za prostovoljce in prostovoljke

Slovenska filantropija vabi k prijavam na uvodno usposabljanje za prostovoljce in prostovoljke, ki bo potekalo 18. in 19. marca 2023 v Ljubljani.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Svetovalnica za psihološko pomoč študentom s posebnimi potrebami

Društvo študentov invalidov Slovenije obvešča, da so pričeli z dodatno podporo študentom s posebnimi potrebami.

 

 

 

 

Krvodajalske akcije Rdečega križa Slovenije v marcu

Rdeči križ Slovenije vas vabi, da postanete krvodajalec_ka in pomagate reševati življenja.

 

 

 

 

Poročilo o okolju 2022 – čisto okolje pozitivno vpliva na naše zdravje in dobro počutje

Iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje obveščajo, da je objavljeno poročilo Svetovne zdravstvene organizacije o stanju okolja 2022 na področju okolja in zdravja.