e-namig za mlade

2. februar 2023|Novice|Aktualno|Obvestila

Si v letu 2022 magistriral_a ali diplomiral_a na področju mladinskega dela? Prijavi se na natečaj Mladinskega sveta Slovenije in osvoji denarno nagrado. Če ne potrebuješ denarja, pa se lahko aktiviraš v različnih prostovoljskih organizacijah, kot so društvo Škuc, zavod Mavrica ali Simbioza...


 Izobraževanje

 

 

 

 

Delavnica: “Vojna nima ženskega obraza” – Je to res?

Če ne v splošno priznanem prepričanju, da ženske v vojni “niso imele obraza”, fotografski viri pričajo drugače. Socialna akademija vabi na predavanje “Vojna nima ženskega obraza”.

 

 

 

 

Pogovor: Poti ustne zgodovine

Socialna akademija vabi na pogovor Poti ustne zgodovine.

 

 

 

 

Predstavitev poklica: Policist

Center za mlade Domžale vabi na predstavitev poklica policist in višješolskega programa za policiste.

 

 

 

 

ESC delovni tabor – 6 tedenska skupinska izkušnja življenja na kmetiji

Domačija Mokovec nad Zrečami vabi mlade do 31 leta na 6 tedensko skupinsko izkušnjo življenja na kmetiji. 

 

 

 

 

Pridruži se mreži aktivistov pred evropskimi volitvami

Mladinski svet Slovenije vabi k prijavi na poziv za udeležence za aktiviste, ki si željo izvedeti več o vodenju kampanj in Evropski uniji. Izbrali bodo do 40 kandidatov in kandidatk, ki se bodo udeležili_e brezplačnega treninga za aktiviste.

 

 

 

 

Brezplačni spletni tečaj HR Starter

Manpower Slovenija v sodelovanju z organizacijo HR World Adria že tretje leto zapored organizira program HR Starter, ki je namenjen študentom dodiplomskih in magistrskih študijev katerekoli univerze. HR Starter je brezplačen spletni kadrovski tečaj, ki nadobudne mlade talente opremi z znanjem in veščinami, ki so potrebne za področje upravljanja s človeškimi viri.

 

 

 

 

Razpis za prijavo na YOUthDIG 2023

Odprt je poziv k sodelovanju v Mladinskem dialogu o upravljanju interneta (YOUthDIG), ki je edinstvena priložnost za mlade med 18. in 30. letom, da spoznajo in oblikujejo prihodnost upravljanja interneta.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto administratorja in izvršnega producenta

Nomad Dance Academy Slovenija, ki je aktivna na področju sodobnega plesa tako lokalno kot tudi mednarodno, išče sodelavko_ca. Ukvarjajo se s produkcijo, izobraževanjem, arhiviranjem, kuriranimi programi in plesno teorijo.

 

 

 

 

Mirovni inštitut išče asistenta_ko za področje prava

Mirovni inštitut je objavil razpis za prosto delovno mesto asistenta_ke za področje prava. Z izbrano kandidatko_om bodo sklenili pogodbo o zaposlitvi za eno leto s poskusno dobo treh mesecev za polni delovni čas z možnostjo podaljšanja.

 

 

 

 

Društvo YHD išče osebne asistent(k)e za občasno delo

Društvo YHD išče osebne asistent(k)e za občasno delo v Ljubljani, Stični, Ajdovščini, Celju, Trbovljah, Mariboru, Mislinji, Slovenj Gradcu.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Razpis: nagrada za diplomsko in magistrsko delo s področja mladih

Odprte so prijave na razpis Mladinskega sveta Slovenije (MSS) za najboljšo diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za leto 2022. Najboljše magistrsko in diplomsko delo bo tudi denarno nagrajeno.

 

 

 

 

Natečaj za logotip projekta YinfoPioneers v katerem sodeluje tudi mreža L’MIT

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim (ERYICA) objavlja natečaj za oblikovanje logotipa za projekt YinfoPioneers: Pionirji mladinskega informiranja Zahodnega Balkana. V projektu sodeluje tudi Ljubljanska mreža info točk.

 

 

 

 

Vabilo k soustvarjanju programa Mladih zmajev

Odprt je poziv za organizacije, društva, zavode, posameznike, k soustvarjanju programa Mladih zmajev v letu 2023.

 

 

 

 

Razpis PAN-ADRIA za umetnike in skupine s področja sodobnih performativnih plesnih praks

Mreža Pan-Adria je objavila javni razpis PAN-ADRIA 2023/2024 za umetnike in skupine s področja sodobnih performativnih plesnih praks iz Slovenije, Hrvaške, Furlanije Julijske krajine in Benečije.

 

 

 

 

Razpis za podelitev najvišjih priznanj MOL

V petek, 3. februarja 2023, bo objavljen javni razpis za zbiranje prijav za podelitev najvišjih priznanj Mestne občine Ljubljana.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Info center Škuc je objavil poziv za prostovoljke_ce

Info center Škuc išče prostovoljke_ce. Info center Škuc se ukvarja z informiranjem in svetovanjem mladim. To počnejo skozi raznolike aktivnosti, ki jih organizirajo za mlade.

 

 

 

 

Poziv za prostovoljstvo pri Zavodu Moja mavrica

Zavod Moja mavrica v ekipo vabi nove prostovoljke_ce.

 

 

 

 

Postani digitalni asistent ekipe Simbioza

Simbioza išče motivirane in proaktivne prostovoljce s super veščinami dela z ljudmi in interesom za razvoj njihovih aktivnosti, ki bi se pridružili njihovi ekipi in bi starejšim pomagali osvojiti osnovno delo z računalnikom, tablico in pametnim telefonom.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Seznam krvodajalskih akcij Rdečega križa Slovenije v februarju

Rdeči križ Slovenije vabi na krvodajalske akcije v mesecu februarju.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Svetovni dan mokrišč – sprehod po mokrišču Blata Mlake

Ob svetovnem dnevu mokrišč – 2. februar, vas Društvo Kreativni nomadi skupaj z društvom Terra Anima, vabijo na malo drugačen, umirjeno zimski sprehod po poučni poti Blata Mlake. Da jih spoznate in se jim zahvalite za vse kar nam dajejo.

 

 

 

 

Februar v Mladincu

Ekipa Mladih zmajev Bežigrad Mladinc vas vabi, da se pridružite na aktivnostih, ki jih ponujajo v okviru mladinskega centra na Vojkovi 73.

 

 

 

 

Hot dog party in žrebanje nagrad Veganskega izziva

V januarju je v Veganskem izzivu sodelovalo več kot 1500 udeležencev, zato se bo na zaključnem dogodku priredilo vegansko zabavo s hot dogi in številnimi drugimi veganskimi prigrizki.

 

 

 

 

Vodnikovanje 2023

Ob 3. februarju, rojstnem dnevu vsestranskega ustvarjalca Valentina Vodnika, Vodnikova domačija pripravlja praznovanje 265 obletnice njegovega rojstnega dneva.