e-namig za mlade

19. januar 2023|Novice|Aktualno|Obvestila

Še ne veš po kateri karierni poti bi se podal_a, odgovore na to vprašanje mogoče najdeš na 14. Informativi. Preveri še druga izobraževanja, delavnice, zaposlitve in prireditve v tokratnem Lmitovem namigu.


 

   A veš?

 

 

 

14. Informativa – Sejem izobraževanja in poklicev

Vseslovenski Sejem izobraževanja in poklicev, 14. Informativa bo 20. in 21. januarja, natančno 1 mesec dni pred uradnimi informativnimi dnevi, postregel s številni idejami in odgovori na vprašanja glede vpisov v srednje šole, višje strokovne šole, na fakultete, kje najti priložnosti za delo, kako financirati izobraževanje ipd. Na Informativi se bo predstavila tudi mreža L’MIT. Vabljeni, da se nam pridružite.

 

 

 

 

Odprt je poziv za soorganizacijo konference MEUS 2023

Odprt je poziv za organizacijsko ekipo konference Model European Union Strasbourg 2023.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Marko Čenčur: Znanost o prehrani – razširjeno predavanje

V sklopu Veganskega izziva 2023 bo potekalo spletno predavanje, katerega bo vodil Marko Čenčur.

 

 

 

 

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij za samozaposlene v kulturi, ki jih bo v letu 2023 sofinancirala Republika Slovenija

Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi so namenjene ohranitvi in spodbujanju samozaposlovanja na področju kulture, zagotavljanju spodbudnih pogojev za ustvarjalno delo samozaposlenih v kulturi ter povečanju števila projektov, katerih nosilci so samozaposleni v kulturi, vzpostavitvi kvalitetne in raznovrstne produkcije, dvigu kompetenc samozaposlenih v kulturi ter večji mobilnosti in razvoju delovanja samozaposlenih v kulturi.

 

 

 

 

Uporabniška konferenca o vrstniški podpori na področju duševnega zdravja

Uporabniška društva Svizci, društvo Slišanje glasov in društvo “Poglej!” organizirajo uporabniško konferenco o vrstniški podpori na področju duševnega zdravja, ki bo potekala v četrtek, 19. januarja 2023, v predavalnici 9 na Fakulteti za socialno delo (Topniška 31) v Ljubljani.

 

 

 

 

Laboratorij Svetlobne gverile 2023 s Tadejem Droljcem

Laboratorij Svetlobne gverile je programska stalnica festivala, ki bo letos posvečena raziskovanju uporabe laserjev in zvočne sinteze. Razvilo se bo AV instalacijo, ki bo svetlobne reliefe, nastale ob skeniranju okolice z laserskimi linijami, prevajala v zvok, s tem pa okolico preobrazila v inštrument.

 

 

 

 

Pomladna digitalna usposabljanja Socialne akademije

Socialna akademija pripravlja serijo usposabljanj na temo digitalne in medijske pismenosti.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Razpis za delovno mesto – programska_i sodelavka_ec na področju hiva

Legebitra išče sodelavko_ca na področju hiv preventive, za obdobje od 1. 2. 2023 (oz. po dogovoru) do 31. 10. 2025 za polni delovni čas z možnostjo podaljšanja ob uspešnem delu.

 

 

 

 

Študentski časopis Tribuna išče nove sodelavce

Študentski časopis Tribuna, list ljubljanskih študentov, ki ima že več desetletno tradicijo izhajanja, je trenutno le spletni časopis. Uredniška ekipa pa si želi, da bi Tribuna leta 2023 spet začela izhajati tudi v tiskani obliki kot vodilni družbenokritični medij, ki ga ustvarjajo mladi.

 

 

 

 

V CNVOS zaposlijo komunikatorja (m/ž) za nedoločen čas

CNVOS zaposli komunikatorja (m/ž) za nedoločen čas.

 

 

 

 

Kolektiv Mladinskega gledališča išče okrepitve

Mladinsko gledališče odpira tri prosta delovna mesta: lučna_i mojstrica_er, rekviziterka_er in glavna_i računovodkinja_ja.

 

 

 

 

ERYICA išče projektnega menedžerja (m/ž)

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim (ERYICA) odpira novo delovno mesto projektnega menedžerja.

 

 

 

 

Zveza tabornikov Slovenije išče strokovnega sodelavca za program ter vzgojo in izobraževanje

Zveza tabornikov Slovenije je objavila razpis za prosto delovno mesto strokovnega sodelavca za program ter vzgojo in izobraževanje (m/ž). Delovno razmerje za določen čas enega leta s trimesečnim poskusnim delom, z željo po dolgoročnem sodelovanju, ob pogoju uspešno zaključenih projektov.

 

 

 

 

Čebelarska zveza Slovenije išče svetovalca specialista za ekonomiko čebelarjenja

Čebelarska zveza Slovenije je objavila razpis za prosto delovno mesto Svetovalca specialista za ekonomiko čebelarjenja (m/ž). Zaposlitev za polni delovni čas za obdobje enega leta.

 

 

 

 

Sloga razpisuje delovno mesto vodje projekta

Sloga je objavila razpis za prosto delovno mesto vodje projekta platforme. Delovno razmerje se bo sklenilo za polovični delovni čas za obdobje 9 mesecev z možnostjo podaljšanja.

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

23. nagradni natečaj Pesniškega turnirja za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku

KUD Pranger je razpisal natečaj za najboljšo izvirno neobjavljeno pesem v slovenskem jeziku na 23. Pesniškem turnirju. Na njem lahko z eno samo pesmijo, ki ne sme biti daljša od 60 verzov, sodelujejo avtorice in avtorji, stari vsaj 16 let.

 

 

 

 

XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu

Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu je objavil XXI. nagradni natečaj za diplomske, magistrske in doktorske naloge s področja Slovencev v zamejstvu in Slovencev po svetu. Upoštevana bodo dela zagovarjana v obdobju od 1. januarja 2022 do 31. decembra 2022.

 

 

 

 

Razpis za zbiranje predlogov: Ideje, ki spreminjajo svet – tekmovanje socialnih inovacij Inštituta EIB 2023

Evropska investicijska banka je objavila razpis za zbiranje predlogov: Ideje, ki spreminjajo svet: tekmovanje socialnih inovacij Inštituta EIB 2023.

 

 

 

 

Natečaj za logotip projekta YinfoPioneers Evropske agencije za informiranje in svetovanje mladim

Evropska agencija za informiranje in svetovanje mladim (ERYICA) objavlja natečaj za oblikovanje logotipa za projekt YinfoPioneers: Pionirji mladinskega informiranja Zahodnega Balkana.

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

Info center Škuc je objavil poziv za prostovoljke_ce

Info center Škuc išče prostovoljke_ce. Info center Škuc se ukvarja z informiranjem in svetovanjem mladim. To počnejo skozi raznolike aktivnosti, ki jih organizirajo za mlade.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

50 milijonov korakov za ozaveščanje o epilepsiji

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije vabi, da se jim ob Mednarodnem dnevu epilepsije, ki ga vsako leto obeležujemo 8. februarja, pridružite v akciji 50 milijonov korakov za zmanjšanje predsodkov o epilepsiji.

 

 

 

 

Delavnica: Zablode in laži dietne kulture

Društvo Svetovalni svet 25. 1. 2023 ob 16.30 organizira delavnico Zablode in laži dietne kulture.

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Nagrajene: Pino Pograjc, Trgetanje

Vodnikova domačija vabi na pogovorni večer o pesniški zbirki Pina Pograjca Trgetanje (Literarno društvo IA, Črna skrinjica, 2022). Na minulem Slovenskem knjižnem sejmu je Pograjc zanjo prejel nagrado za najboljši literarni prvenec.

 

 

 

 

Mednarodni festival sodobnega cirkusa Fuskafest

Med 6. in 11. februarjem bo v Ljubljani potekal Fuskafest, mednarodni festival sodobnega cirkusa.