e-namig za mlade


Udeleži se poletne šole o podnebnih spremembah in trajnostnem razvoju, če iščeš delo pa prečekiraj društvo Pina - zaposlujejo v administraciji. Za zabavo s frendi lahko poskrbiš tako, da se udeležiš finala in polfinale improlige. Vse to in še več v L'mitovem tedenskem namigu.


 A veš?

 

 

 

 

Vse barve mavrice – mladinska izmenjava

Pri Brez izgovora so pripravili projekt VSE BARVE MAVRICE, ki bo potekal od 30. 6. do 9. 7. 2022 v Sloveniji (v Ljubljani) v obliki izmenjave.

 

 

 

 

 

   Izobraževanje

 

 

 

Poletna šola in mladinski vrh o podnebnih spremembah

Inštitut za zdravje in okolje v partnerstvu z Oddelkom za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in nekaterimi drugimi domačimi ter tujimi organizacijami organizira poletno šolo o podnebnih spremembah in trajnosti ter mednarodni vrh o podnebnih spremembah.

 

 

 

 

Delavnica: Razumeti sebe, da lahko bolje razumem druge

Društvo Humanitas vabi vse, ki ste stari med 14 in 29 let in si želite globlje razumeti lastno delovanje, da se jim pridružite na majski delavnici “Razumeti sebe, da lahko bolje razumem druge”.

 

 

 

 

Trening: Psihološka prva pomoč

Pri Brez izgovora bodo s poletjem začeli izvajati Erasmus+ projekt Psihološka prva pomoč.

 

 

 

 

Odprte so prijave za drugo izvedbo poletne šole Design+Science

PiNA skupaj z Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za dizajn Split in Inštitutom Joanneum organizira drugo izvedbo poletne šole Design+Science, ki raziskuje koncept sobivanja z združitvijo dizajna in znanosti.

 

 

 

 

Šola za mlade vplivneže z Nikom Škrlecem

Okoljska organizacija Focus ter Inštitut za zdravje in okolje vabita na šolo za mlade vplivneže, ki jo bo vodil igralec, TV-voditelj in ustvarjalec spletnih vsebin Nik Škrlec.

 

 

 

 

Izobraževalni Most

Ekipa projekta Izobraževalni Most v maju in juniju vabi na brezplačno neformalno glasbeno usposabljanje na temo organizacije kulturno-glasbenih dogodkov.

 

 

 

 

Multimedijski tabor

Socialna akademija v juliju organizira multimedisjki tabor, na katerem se bo možno seznaniti s temami duševnega zdravja, življenja v naravi in se posvetiti ustvarjanju svojega prvega filma.

 

 

 

 

Okusi medkulturnosti: Medkulturnost skozi želodec (2. sklop)

KID PiNA vabi, da se pridružite na drugem sklopu brezplačnega usposabljanja Okusi medkulturnosti. Izvedli ga bodo (večinoma) na spletni platformi Zoom, med 26. 5. in 17. 6. 2022.

 

 

 

 

Poišči svoj izziv: Predstavitev priložnosti skozi kreativno prakso

Vabljeni v Info center ŠKUC, kjer bo v okviru dogodkov Evropskega leta mladih potekala delavnica polstenja ter sproščen pogovor o možnostih, ki jih imate mladi na področju mobilnosti znotraj domačih meja in onkraj.

 

 

 

 

 

   Delo

 

 

 

Kulturno izobraževalno društvo Pina išče pomoč v administraciji

Kulturno izobraževalno društvo Pina išče osebo, ki bo vodji administracije pomagala pri nekaterih ključnih administrativnih nalogah. 

 

 

 

 

 

   Natečaji

 

 

 

Javni poziv Mreže RUK za koprodukcijo projektov na področju intermedijskih umetnosti in inovacij

Mreža RUK objavlja že drugi javni poziv za koprodukcijo projektov na področju intermedijskih umetnosti in inovacij.

 

 

 

 

Poziv k oddaji prispevkov

Kritiška platforma sodobnega lutkarstva EU vabi teoretike, znanstvenike, dramaturge, ustvarjalce, raziskovalce, filozofe, sociologe in druge k oddaji prispevkov na temo sodobnega lutkarstva.

 

 

 

 

Razpis za Donavski Svet mladih (Danube Youth Council)

Iz Službe Vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko obveščajo, da je ponovno odprt razpis za članstvo v svet mladih Strategije EU za Podonavsko regijo (EUSDR).

 

 

 

 

Odprt je razpis za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo UL 2022

Rektorjevo nagrado za naj inovacijo UL organizirata Univerza v Ljubljani (UL) in Ljubljanski univerzitetni inkubator (LUI).

 

 

 

 

 

   Prostovoljstvo

 

 

 

8. festival Lezbična četrt: odprt poziv za prostovoljce_ke

Kolektiv Lezbične četrti vabi prostovoljke_ce k sodelovanju pri izvedbi 8. umetniško-aktivističnega festivala Lezbična četrt, ki bo potekal na različnih lokacijah v Ljubljani od 24. do 29. maja 2022.

 

 

 

 

Poziv za prostovoljce na 57. Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje je osrednja slovenska prireditev na področju predstavitve gledališke ustvarjalnosti, ki na mariborskih gledaliških odrih in drugih mestnih prizoriščih vsako leto gosti najbolj kakovostne, zanimive in izzivalne gledališke predstave, koncerte, filmske projekcije, strokovni program in še kaj. Vabijo k sodelovanju prostovoljce_ke. Rok prijave je 18. 5. 2022.

 

 

 

 

Festival Gora Rocka! vabi k sodelovanju prostovoljce

ŠD Šentviška Gora obvešča, da bo letošnji festival Gora Rocka, ki že 17 let zapored poteka na Šentviški planoti na Tolminskem, na idilični lokaciji ob vasi Prapetno brdo.

 

 

 

 

 

   Zdravje, Šport

 

 

 

Plata: z nogometom proti diskriminaciji 2022

Mladi zmaji znova vabijo na Plato – z nogometom proti diskriminaciji 2022, tradicionalni celodnevni družabno rekreacijski dogodek Mladih zmajev Zalog v Zalogu. Rdeča nit dogodka bo tudi letos nogometni turnir pospremljen z bogatim spremljevalnim programom. 

 

 

 

 

 

   Prireditve

 

 

 

Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga uresničiti?

2. in 3. junija 2022 bo virtualno potekala 17. IRDO mednarodna konferenca DRUŽBENO ODGOVORNA DRUŽBA 2022: Zeleni, digitalni in vključujoči prehod: kako ga izpeljati?.

 

 

 

 

Svetlobna gverila 2022: Sence in refleksije

Edini festival svetlobne umetnosti v Sloveniji se vztrajno in kot vselej zagnano približuje svoji polnoletnosti: v letošnjem letu se tako obeta njegova 16. izvedba, s čimer se Svetlobna gverila uvršča med starejše manifestacije tega tipa v Evropi.

 

 

 

 

Soustvarjalci NEXTivala 2022

V sredini junija 2022 se bo tudi letos odvijal NEXTival, festival mladih za mlade, ki mladim daje priložnost, da se preizkusijo v različnih vlogah že pri sami organizaciji dogodka, med drugim pa odpira prostor, da se posamezniki s svojimi aktivnostmi in performansi predstavijo širši publiki.

 

 

 

 

Okrogla miza o stanovanjski problematiki starejših in mladih

Zveza društev upokojencev Slovenije v okviru Dnevov medgeneracijskega sožitja organizira okroglo mizo z naslovom “Potrebujemo dostojno in kakovostno bivanje!« – o stanovanjski problematiki starejših in mladih”.

 

 

 

 

Studio Evropa: Prostovoljci, junaki evropske solidarnosti

V ponedeljek, 23. maja, ob 11.00 bo Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji v Studiu Evropa gostila razpravo o prostovoljcih in njihovi vlogi pri razvoju solidarne evropske družbe.

 

 

 

 

Impro liga: polfinale in finale

Društvo Impro vabi na dve polfinalni in finalno predstavo sezone.

 

 

 

 

29. literarno-glasbeni festival Živa književnost

Med 10. in 17. 6. 2022 bo potekal že 29. literarno-glasbeni festival Živa književnost.

 

 

 

 

Dobrodelni dogodek: Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022

Društvo za pomoč v tretjem življenjskem obdobju tudi letos organizira glasbeno – pogovorni dobrodelni dogodek Pomladne iskrice na krilih zimzelenih melodij 2022.